Keane fileert wisselkeuzes United-manager Rangnick: 'Alsof het eerbetoon was'

Keane fileert wisselkeuzes United-manager Rangnick: 'Alsof het eerbetoon was'

30-04-2022 08:28 Laatste update: 09:42
11

Manchester United won afgelopen week niet van Chelsea en lijkt definitief af te haken in de strijd om een Champions League-ticket. Roy Keane is zeer kritisch op het wisselbeleid van Ralf Rangnick tegen The Blues.

De Duitse manager bracht vlak voor tijd Juan Mata binnen de lijnen, terwijl hij een aantal jonge talenten op de bank liet zitten. Dit tot groot ongenoegen van Keane, die nooit bang is om zijn mening te geven. Matic stond in de basis. "We hebben het over Matic, die na elke wedstrijd aan het vertellen is dat hij gaat vertrekken", wordt Keane geciteerd door Engelse media. "Stop met dat gepraat dat je vertrekt, je heb een paar weken geleden al een statement gemaakt."

"En dan komt Mata er ook weer in", vervolgt Keane. "Je hebt een paar jonge gasten op de bank zitten, breng ze in. Het leek op een eerbetoon aan Mata, alsof het zijn testimonial was. Het leek alsof Rangnick iedereen even een wedstrijd wilde gunnen. Inclusief Phil Jones. Eigenlijk hadden een paar van die spelers twee jaar geleden al moeten vertrekken. Nu komen ze er steeds in voor twintig minuten of minder."

United staat op het moment op een zesde plaats in de Premier League, met vijf punten minder dan nummer vier Arsenal. The Gunners hebben daarnaast twee wedstrijden minder gespeeld dan United.