Feyenoord overweegt beroep na nieuwe UEFA-boete: 'Dit is teleurstellend'

Feyenoord overweegt beroep na nieuwe UEFA-boete: 'Dit is teleurstellend'

03-05-2022 09:45 Laatste update: 09:50
147

Feyenoord heeft via de officiële kanalen laten weten dat het een beroep tegen een nieuwe UEFA-boete overweegt. De Rotterdammers kregen de geldsanctie opgelegd naar aanleiding van ongeregeldheden tijdens de uitwedstrijd in de kwartfinale van de Conference League tegen Slavia Praag.

Supporters van de Stadionclub gooiden tijdens dat duel voorwerpen op het veld. Daardoor besloot de UEFA Feyenoord een boete van 28.125 euro op te leggen. 'Feyenoord beraadt zich over het instellen van beroep', schrijft de club op de eigen site. Met 'teleurstelling' is de boete in Rotterdam-Zuid ontvangen.

'In de ogen van Feyenoord verliep de wedstrijd in Praag zonder problemen en kan het uitbundig vieren van de doelpunten door de meegereisde supporters met de eigen selectie niet vertaald worden als het (kwaadwillig) gooien van voorwerpen, noch past daar een dusdanig boetebedrag bij', wordt gesteld in het persbericht.

Feyenoord denkt juist dat de supporters voor een 'mooie voetbalambiance' gezorgd hebben in Praag. 'Na een puike sfeeractie en verbale ondersteuning van het team zijn de doelpunten, en uiteindelijk de overwinning, uitbundig gevierd maar niet op een wijze die in strijd was met de veiligheidsregels naar onze mening.'

Tot slot spreekt de club de hoop uit dat fans zich 'andermaal goed gedragen' in Frankrijk. Donderdag neemt Feyenoord het in de return van de halve finale van de Conference League op tegen Olympique Marseille. Het eerste duel in De Kuip eindigde in een 3-2 zege, waardoor de eerste Europese finale in twintig jaar tijd lonkt.