Feyenoord krijgt met jonge Zwitserse scheidsrechter te maken in Marseille

Feyenoord krijgt met jonge Zwitserse scheidsrechter te maken in Marseille

03-05-2022 10:27 Laatste update: 11:16
62

De UEFA heeft de scheidsrechtersaanstellingen voor de halve finales van de Conference League bekendgemaakt. Feyenoord krijgt te maken met de Zwitserse scheidsrechter Sandro Schärer.

De 33-jarige leidsman moet de wedstrijd tegen Olympique Marseille in goede banen zien te leiden. De assistent-scheidsrechters zijn Stephane De Almeida en Bekim Zogaj, eveneens afkomstig uit het Alpenland. William Collum uit Schotland is de vierde official, zo communiceert de officiële kanalen.

De Europese voetbalbond zorgde tijdens de eerste halve finale van de Conference League voor een primeur door de VAR in te voeren. Eerder in het toernooi was het hulpmiddel voor de arbitrage nog niet aanwezig. Marco Di Bello en Massimiliano Irrati zullen waar nodig Schärer corrigeren.

Feyenoord verdedigt in het Stade Vélodrome een 3-2 voorsprong uit de eerste halve finale. Zodoende is de uitgangspositie voor het bereiken van de eerste finale in twintig jaar tijd uitstekend. Donderdag wordt er om 21.00 uur afgetrapt aan de Franse Côte d'Azur.