Onrust in Groningen-selectie: 'Spelers hebben onderling mot met elkaar'

Onrust in Groningen-selectie: 'Spelers hebben onderling mot met elkaar'

09-05-2022 11:50
107

Het rommelt in de kleedkamer van FC Groningen, zo weet William Pomp, verslaggever voor het Dagblad van het Noorden. De ploeg van coach Danny Buijs verloor zaterdag met 1-2 van Sparta en dreigt zich niet te kwalificeren voor de play-offs om Europees voetbal.

"Ik krijg steeds meer signalen dat spelers onderling meer mot met elkaar hebben. Dat komt nu aan de oppervlakte en dan is er weinig meer mogelijk, moet ik zeggen", vertelt Pomp bij RTV Noord. Volgens de sportjournalist is met name Cyril Ngonge een 'pain in the ass' binnen de selectie. "Hij schijnt nogal een lastige jongen te zijn. En ik hoor ook wat andere verhalen: zo zou Jörgen Strand Larsen bij een ruzietje betrokken zijn en laat Tomás Suslov zich ook wel gelden. Dat accepteert niet iedereen."

"Het acceptievermogen is aan het einde van dit seizoen grotendeels verdwenen tussen spelers onderling en spelers en trainers", vervolgt Pomp. "Dan is het einde zoek. Chemie in een team is de belangrijkste voorwaarde om tot goede prestaties te komen, dus ik zie het somber in."

Danny Buijs, die na dit seizoen vertrekt, kon afgelopen weekeinde geen verklaring vinden voor de nieuwe wanprestatie van Groningen. "Als er wat anders wordt gevraagd, zijn sommige jongens zich daarvan niet doordrongen. Of ze kunnen het gewoon niet. Maar of ik ben een slechte trainer, of een aantal jongens heeft het niveau niet", liet hij onder meer weten.