Hilterman persona non grata, maar 'club uit Nederland wil tijd en geld investeren'

Hilterman persona non grata, maar 'club uit Nederland wil tijd en geld investeren'

04-06-2022 13:32
53

NAC Breda-spits Jeredy Hilterman heeft geen toekomst meer in het Rat Verlegh Stadion en mag vertrekken, maar daar moet wel een serieuze transfersom tegenover staan, meldt BN DeStem. De spits kwam vlak voor de winterse transferdeadline over van FC Emmen, maar werd voor het einde van het seizoen disciplinair geschorst.

Het was in januari hoogst onzeker of de transfer door zou kunnen gaan, maar NAC trok de twijfelende Hilterman op het laatste moment over de streep: hij signeerde een contract tot medio 2024 en werd één van de best betaalde spelers in de selectie. Terwijl het moeizaam draaiende NAC op de valreep de play-offs haalde, werd Emmen kampioen. Hilterman dook opeens op tijdens de huldiging en liet zich ontvallen dat 'mensen fouten maken', doelend op zijn winterse transfer.

Die actie schoot in het verkeerde keelgat bij NAC, dat Hilterman tot het einde van het seizoen schorste. Ook volgend seizoen wordt geen prijs meer gesteld op de diensten van de spits. 'De kans dat de in ongenade gevallen spits het NAC-shirt ooit nog aantrekt, is verwaarloosbaar', schrijft BN DeStem. NAC heeft Hilterman in de etalage gezet en hoopt (een gedeelte van) het aankoopbedrag van 250 duizend euro terug te verdienen.

De kans lijkt aanwezig dat dit ook gaat lukken. 'Er schijnt inmiddels serieuze interesse te zijn in de diensten van Hilterman', klinkt het, al noemt de West-Brabantse krant geen namen. 'Er is zelfs een club uit Nederland die bereid is tijd en geld te investeren in een speler die in de beslissende fase van het seizoen vanwege wangedrag door NAC in het strafbankje is gezet. Het zou voor iedereen de beste oplossing zijn.'