Vriends laat allereerste avontuur in het buitenland schieten voor Sparta

Vriends laat allereerste avontuur in het buitenland schieten voor Sparta

09-06-2022 14:50 Laatste update: 15:12
22

Tim van Duijn

De toekomst van Bart Vriends ligt bij Sparta. De verdediger leek op weg naar het buitenland, maar is toch ingegaan op het contractvoorstel van de Rotterdamse club. Vriends kon ook naar Israël.

Vriends hield zijn toekomst na de laatste wedstrijd van het afgelopen seizoen nog open, omdat hij een aflopend contract heeft en dus transfervrij weg kon. "Dat is voor latere zorg", vertelde hij bij ESPN. Sparta wilde graag door en deed Vriends een aanbieding. Daar was hij tevreden over, maar toch bleef een buitenlands avontuur in zijn achterhoofd zitten. 

Vriends had opties in het buitenland en naar verluidt was het Hapoel Tel Aviv uit Israël dat met hem in zee wilde. Vriends heeft er nooit een geheim van gemaakt graag nog eens de grens over te willen, maar heeft Sparta laten weten te zullen blijven. Hij tekent een nieuw, meerjarig contract op Het Kasteel.

Vriends speelde in Nederland voor FC Utrecht, drie seizoenen voor Go Ahead Eagles en de afgelopen zes seizoenen droeg hij het shirt van Sparta, de club met wie hij op de slotdag van de Eredivisie handhaving wist te bewerkstelligen.