Rapportcijfers voor Oranje: twee onvoldoendes na remise tegen Polen

Rapportcijfers voor Oranje: twee onvoldoendes na remise tegen Polen

11-06-2022 22:43
181

Het Nederlands elftal speelde lange tijd een zeer moeizame wedstrijd en moest zich na een inhaalrace tevreden stellen met een punt tegen Polen. Oranje bleef in zijn derde Nations League-wedstrijd steken op 2-2. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit.

Mark Flekken – 5,5: Flekken wordt geroemd om zijn voetballende kwaliteiten, maar hij kon weer niet bewijzen dat hij ook punten pakt. De Limburger liet zich wat makkelijk verrassen bij de eerste Poolse goal. Bij de 0-2 was hij natuurlijk kansloos.

Jurriën Timber – 6,5: Timber kreeg de voorkeur boven Matthijs de Ligt en wisselde goede acties af met wat slordigheidjes. De strijd is nog niet helemaal gestreden, maar de Ajacied hield zich weer goed staande.

Stefan de Vrij – 6:  Hij moest de grote schoenen van Virgil van Dijk vullen en hij was zoals altijd degelijk. Maar toeval of niet, Oranje was een stuk kwetsbaarder achterin.

Nathan Aké – 6: Aké lijkt zijn draai te vinden aan de linkerzijde van de Oranje-defensie. Hij speelde een verdienstelijke eerste helft, maar bij de 0-2 stond hij niet op te letten, stapte hij te laat naar voren en hief hij buitenspel op.

Denzel Dumfries – 7: Dumfries stoomde weer onvermoeibaar op en neer over de rechterflank en liet zich de kaas niet van het brood eten. Heel verfijnd is het allemaal niet, maar belangrijk was hij wel met de 2-2.

Steven Berghuis – 6: Berghuis kreeg weer de vrijheid om zich uit te laten zakken en was wisselend succesvol. Hij had een paar goede openingen, maar de beslissende actie bleef uit. Met een rare kopbal leidde hij de 0-2 in.

Davy Klaassen – 7: Daar was hij weer: als een duveltje uit een doosje stond Klaassen op de goede plek om de aansluitingstreffer te maken. Hij vertolkt een vaak onopvallende, maar belangrijke rol.

Frenkie de Jong – 6,5: De Jong overleefde al snel een Poolse aanslag, maar was daarna mede door een Poolse schaduw een stuk minder nadrukkelijk aanwezig dan tegen België. Het haalde de angel uit het spel van Oranje.

Daley Blind – 5: Hij gaf Matty Cash te veel ruimte en dat kwam hem duur te staan. Veel bleek hij niet geleerd te hebben: bij de 1-2 rekende Blind wel heel nonchalant op buitenspel en liep hij niet mee. Dat uit zijn voorzet de 1-2 viel, weegt daar dit keer niet tegen op.

Steven Bergwijn  - 6: Het kan niet altijd feest zijn. De Polen trokken zich ver terug en daardoor kreeg Oranje-smaakmaker Bergwijn nauwelijks ruimte. Met zijn vlugge voeten kon hij slechts een paar keer voor gevaar zorgen.

Memphis Depay – 5: Bij Memphis ging lange tijd meer fout dan goed. Hij grossierde in balverlies en verkeerde passes, waardoor een paar kansrijke momenten verloren gingen. De aanvoerder liep zich in zijn ijver voorbij. Na rust ging het beter, gaf hij een assist, maar miste hij ook een penalty en een paar kansen.

Invallers
Jordan Teze – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Teun Koopmeiners – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Cody Gakpo – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Wout Weghorst - x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Bondscoach
Louis van Gaal – 6: De veel geprezen Van Gaal zag dat Oranje lange tijd geen antwoord had op de speelwijze van Polen, dat een speler opofferde voor Frenkie de Jong en zich ver terugtrok. Het zal hem aan het denken zetten, want de keuzeheer had ook niet direct de oplossing in huis.