'Antwerp heeft er een potentiële topspits bij met Janssen, kan topscorer worden'

'Antwerp heeft er een potentiële topspits bij met Janssen, kan topscorer worden'

16-06-2022 13:17 Laatste update: 13:29
28

Vincent Janssen kan in zijn debuutseizoen bij Royal Antwerp FC zomaar de topscorerstitel pakken. Dat zegt Stijn Wuytens, die hem bij AZ aan de lopende band zag scoren, tegen Het Laatste Nieuws.

In het enige seizoen dat Wuytens en Janssen samenspeelden was de 28-jarige spits goed voor 27 competitiegoals. Het leverde hem een droomtransfer naar Tottenham Hotspur op. Na drie jaar in Mexico staat Janssen nu op het punt om bij Antwerp, de club van technisch directeur Marc Overmars en trainer Mark van Bommel, te tekenen.

"Als Antwerp Janssen in huis kan halen, heeft het er een potentiële topspits bij", vertelt Wuytens, die tegenwoordig bij Lommel SK speelt. "Bij AZ had Vincent een seizoen waarin alles lukte. Op een gegeven moment knalde hij elke bal binnen, echt absurd. Dat jaar werd Vincent ook topscorer in de Eredivisie. Met het niveau dat hij toen haalde, kan Vincent ook in België topschutter worden."

Wuytens typeert Janssen als een 'hardwerkende spits, die best snel is en erg goed kan afwerken'. "Trappen met links of rechts: dat maakt hem op zich weinig uit. Een pure kopper is Vincent niet, maar hij trekt zijn plan omdat hij zich slim positioneert bij luchtduels. Verder is Vincent iemand met een uitstekende mentaliteit, helemaal geen moeilijke jongen of zo. Wel is het zo dat hij graag vertrouwen voelt van de trainer. John van den Brom, onze coach bij AZ, gaf hem dat ook. Dat betaalde zichzelf terug."