Slot: 'Mooi dat zoveel spelers níét op het veld staan, om de juiste reden'

Slot: 'Mooi dat zoveel spelers níét op het veld staan, om de juiste reden'

27 juni - 15:51
17

Arne Slot is één maand na de Conference League-finale tegen AS Roma begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Justin Bijlow is de enige basisspeler uit die finale die zich op het trainingsveld meldde, maar trainer Arne Slot vindt dit juist een mooie ontwikkeling.

Huurlingen Cyriel Dessers (KRC Genk), Reiss Nelson (Arsenal) en Guus Til (Spartak Moskou) zijn vertrokken en Tyrell Malacia is onderweg naar Olympique Lyon. Dat Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, Marcos Senesi, Orkun Kökcü, Fredrik Aursnes en Luis Sinisterra ontbraken, stoort Slot niet. "Ik vind het vooral mooi dat we ook zoveel spelers níét op het veld hebben staan, om de juiste reden. Namelijk: dat ze international zijn geworden", glimlacht Slot tijdens zijn eerste perspraatje van het nieuwe seizoen.

De kans is overigens aanwezig dat Feyenoord Til wel terug gaat zien. De aanvallende middenvelder kan vanwege een speciale bepaling onder zijn doorlopende contract in Moskou uit. "We moeten kijken wat daar mogelijk is, voor ons qua financiële middelen. En de speler zelf heeft natuurlijk ook iets te zeggen. Ik heb contact gehad dat hij eerst moest genieten van een mooi seizoen dat hij heeft gehad en dat we later het gesprek weer opstarten", wordt Slot geciteerd door RTV Rijnmond. Het wordt dus sowieso een kwestie van de lange adem. "Over Guus Til hoef je vandaag of morgen nog geen nieuws te verwachten."

Feyenoord is met nog meer spelers bezig, onder wie oude AZ-bekende Calvin Stengs, maar daar wil Slot niet al te diep op ingaan. "Ik dacht even: met welke ga je nu weer komen? Want er zijn er zoveel die met ons in verband gebracht worden… Of ik contact heb gehad met Stengs? Ik heb net een antwoord gegeven en het is dan jouw taak om toch weer op een creatieve manier op namen in te gaan. Maar daar ga ik niet op in, zoals ik eerder al heb gezegd. Deze speler – maar dat geldt bijna voor alle spelers – staat onder contract bij een andere club, dus dan vind ik het niet gepast om er iets over te zeggen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s