'Feyenoord ontvangt bijna één miljoen euro door coronaregeling NOW'

'Feyenoord ontvangt bijna één miljoen euro door coronaregeling NOW'

09-07-2022 11:14 Laatste update: 10-07-2022 08:59
72

Feyenoord houdt bijna één miljoen euro over aan de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid, ook wel NOW genoemd. De regeling werd tijdens de coronapandemie in het leven geroepen door de overheid. 

Dat meldt Follow The Money. Met de regeling konden bedrijven steun aanvragen bij de overheid bij gebrek aan inkomsten tijdens de pandemie. Naast Feyenoord vroegen alle andere Eredivisie-clubs ook de regeling aan, maar de Rotterdamse club krijgt veruit het grootste bedrag uitgekeerd in de eindafrekening.

De eindafrekening van de eerste fase wordt nu uitgekeerd. Feyenoord deed in die fase een bescheiden NOW-aanvraag en ziet daarom een hoger bedrag in de eindafrekening. Tijdens de coronapandemie werden veel wedstrijden zonder publiek gespeeld en dat leidde tot grote inkomstenverliezen in het betaald voetbal. Sommige clubs moeten een gedeelte van de steun terugbetalen en eindigen juist in de min. PSV ontvangt bijna een half miljoen euro, terwijl Ajax drie ton krijgt uitgekeerd. PEC Zwolle komt er het slechtst vanaf en moet bijna een half miljoen euro terugbetalen.