'Conceição wordt de Messi van Portugal genoemd, om er een sticker op te plakken'

'Conceição wordt de Messi van Portugal genoemd, om er een sticker op te plakken'

11-07-2022 14:31 Laatste update: 14:42
126

Francisco Conceição is het nieuwe doelwit van Ajax. De zoon van FC Porto-trainer Sérgio Conceição wordt in Amsterdam gezien als de opvolger van Antony. In de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast bespreken de heren de mogelijke overstap van de negentienjarige Portugees.

De Telegraaf pakte maandagochtend uit met het nieuws omtrent Conceição. Conceição beleefde het afgelopen seizoen zijn doorbraak bij Porto. "Ik heb zijn statistieken er even bijgepakt. Hij heeft het afgelopen seizoen 25 wedstrijden gespeeld in de Portugese competitie, waarin hij twee keer scoorde en twee assists gaf. Aan zijn rendement kan dus gewerkt worden, wil hij kans maken bij Ajax", zegt redacteur Lars Teunissen.

Wedden

Meer odds

In zijn vaderland staat het talent er in ieder geval goed op. "Hij wordt de Messi van Portugal genoemd, om er een lekkere sticker op te plakken. Hij maakt niet veel goals, maar is wel heel gevaarlijk", aldus host Dennie van Laar, die zijn uitspraak kracht bijzet met een statistiek. Per duel schiet Conceição gemiddeld namelijk 4,8 keer op doel.

Redacteur Tim van Duijn verwacht dat Ajax, dat vijf miljoen euro zal moeten betalen, met Conceição eenzelfde traject in wil als met David Neres. Hij verwacht dan ook niet direct een basisplaats voor de Portugees. "Neres heeft onder Marcel Keizer nog wedstrijden op de tribune gezeten. Uiteindelijk kon hij voor vijftig miljoen euro vertrekken (naar Guangzhou Evergrande, red.)." Dat bod wees Ajax af. Neres vertrok uiteindelijk naar Shakthar Donetsk.