Frenkie-ontwikkelingen op de voet gevolgd: 'Zou voor ons fantastische zaak zijn'

Frenkie-ontwikkelingen op de voet gevolgd: 'Zou voor ons fantastische zaak zijn'

14-07-2022 15:11
51

FC Barcelona en Manchester United hebben een akkoord bereikt over een transfer van Frenkie de Jong. De overgang is zeer complex en nog niet bezegeld, toch zullen Willem II en RKC Waalwijk hopen dat de deal rond komt.

De Jong speelde tot zijn zeventiende in de jeugdopleiding van de Tricolores, dat destijds gekoppeld was aan de jeugdafdeling van RKC. Wanneer de Oranje-international voor een vaste som van 65 miljoen euro transfereert, mogen de twee Eredivisie-clubs 1,3 miljoen euro verdelen. "Serieus geld", reageert Martin van Geel, technisch directeur bij Willem II, in gesprek met Voetbal International. "We houden het in de media goed in de gaten. Indien het tot een transfer komt zou dat voor ons en RKC een fantastische zaak zijn."

Wanneer de transfersom oploopt door bonussen, delen Willem II en RKC in de feestvreugde mee. "De bonussen die daadwerkelijk in werking treden, tellen uiteindelijk gewoon mee", verduidelijkt Van Geel. "De kale transfersom wordt negen van de tien keer in termijnen betaald, dat betekent dat je als opleidende club het solidariteitsbedrag ook in termijnen binnen krijgt."