'Brobbey-terugkeer plots dichtbij, Ajax gaat waarschijnlijk 17 miljoen betalen'

'Brobbey-terugkeer plots dichtbij, Ajax gaat waarschijnlijk 17 miljoen betalen'

16-07-2022 14:56 Laatste update: 15:02
417

Het kost Ajax veel pijn en moeite, maar Brian Brobbey lijkt toch echt terug te gaan keren in Amsterdam. Volgens Voetbal International en De Telegraaf lijkt het erop dat Ajax zeventien miljoen euro gaat betalen voor de sterke aanvaller.

Het is bekend dat Ajax Brobbey graag laat terugkeren, maar RB Leipzig wilde eerst 25 miljoen euro zien. Ajax wilde niet verder gaan dan vijftien miljoen, maar nu lijken de clubs elkaar te gaan vinden in een transfersom van zeventien miljoen.

Wedden

Meer odds

Brobbey is persoonlijk al akkoord met Ajax over een vijfjarig contract. Daardoor kan hij niet op korte termijn weer transfervrij vertrekken. Een jaar geleden besloot de jeugdinternational zijn aflopende verbintenis namelijk niet te verlengen, waardoor hij gratis naar Duitsland kon.

De Telegraaf stelt dat 'technisch manager Gerry Hamstra en zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar ervan overtuigd zijn dat er in Europa voor dat bedrag geen beter bruikbare spits te krijgen is'. H2 verwacht in de toekomst ook een nog hogere transfersom te kunnen incasseren voor Brobbey.

Als de transfer definitief wordt, dan keert Brobbey voor de tweede keer terug bij Ajax. Afgelopen winter kwam hij al op huurbasis naar Amsterdam. De pijlsnelle aanvalsleider liet zich toen gelden met belangrijke goals tegen onder meer NEC en AZ.