Keepersproblemen bij Vitesse: Schubert moet onder het mes en is 'out'

Keepersproblemen bij Vitesse: Schubert moet onder het mes en is 'out'

20-07-2022 10:40
58

Vitesse-doelman Markus Schubert is voorlopig uitgeschakeld. De 24-jarige Duitser liep afgelopen zondag tegen KV Oostende (2-0 nederlaang) een knieblessure op. De Arnhemmers hebben nu nog maar één fitte doelman.

Schubert, die na zijn overstap van Schalke 04 vorige zomer 21 competitieduels keepte voor Vitesse, zal binnenkort worden geopereerd. Hierdoor zal hij naar verwachting meerdere weken zijn uitgeschakeld.

De afwezigheid van Schubert brengt de ploeg van trainer Thomas Letsch in een benarde situatie. De Duitse oefenmeester heeft nu namelijk nog maar de beschikking over één fitte doelman: de 21-jarige Daan Reiziger. Reiziger is normaliter derde keeper en wacht nog altijd op zijn Eredivisie-debuut. Wel stond hij onlangs onder de lat tijdens het oefenduel met Maccabi Haifa (1-0) overwinning. 

Schubert raakte in december van 2021, na een aantal missers, zijn basisplaats kwijt aan Jeroen Houwen. Tijdens de voorbereiding op dit seizoen maakte hij wel weer een sterke indruk. Het is nog onduidelijk of Vitesse, dat op 7 augustus in het eigen GelreDome het nieuwe seizoen opent tegen Feyenoord, op zoek gaat naar een nieuwe doelman.