Feyenoord onderuit in traditionele openingswedstrijd: Lyon wint in De Kuip

Feyenoord onderuit in traditionele openingswedstrijd: Lyon wint in De Kuip

24-07-2022 18:42
175

Feyenoord is er niet in geslaagd om de traditionele openingswedstrijd in De Kuip winnend af te sluiten. Het ging voor eigen publiek onderuit tegen het Olympique Lyon van Peter Bosz: 0-2.

Feyenoord-trainer Arne Slot startte met een groot aantal basisspelers, maar had ook een basisplaats ingeruimd voor Mimeirhel Benita. Bij Lyon, dat na de 5-0 nederlaag tegen Willem ll wat recht te zetten had, startte onder meer Alexandre Lacazette.

Echt druk op Lyon kreeg Feyenoord zelden. De eerste kans van de wedstrijd was van Patrik Walemark, maar daarna hadden vooral de Fransen het initiatief. Feyenoord kon op de been blijven, maar had na ruim een half uur spelen geen antwoord op een afstandsschot van Lacazette, die doelman Justin Bijlow vanaf een meter of 25 kansloos liet. En voor de rust zette Jeff-Reine-Adelaïde het machteloze Feyenoord, dat op de kans van Walemark na nog niets gecreërd had, op een grotere achterstand. Adelaïde stond bij een hoekschop volledig vrij en kon gemakkelijk binnentikken.

Slot koos na rust voor jongelingen als Denzel Hall, die de geblesseerde Marcus Pedersen verving, en Mohamed Taabouni, de vervanger van Orkun Kökcü. Het ging in De Kuip om veel meer dan alleen het resultaat. Slot heeft er geen geheim van gemaakt dat spelers ritme nodig hebben en wisselde dan ook gretig. Na een uur kwamen ook Noah Naujoks, Quilindschy Hartman, Alireza Jahanbakhsh en Jean-Paul Boëtius binnen de lijnen.

Pas in de slotfase werd Feyenoord wat gevaarlijker en werden via de tot dat moment onzichtbare Danilo wat kansjes gecreërd. Ook Naujoks kon op doel vuren, zijn schot werd gekraakt. Nadat ook Cole Bassett, Sem Valk, Dermane Karim en Mike Kleijn in het veld waren gekomen werd Feyenoord weer wat gevaarlijker. Zo belandde een vrije trap van Bassett in het zijnet. Lyon wankelde even, maar kon de overwinning uiteindelijk eenvoudig over de streep trekken.

Feyenoord speelt woensdag tegen NAC Breda envolgende week zondag nog een oefenwedstrijd tegen het Spaanse Osasuna. Een week later staat de competitie voor de deur.