Ajax niet bang voor breuk: 'Niet gevoel dat Antony met transfer bezig is'

Ajax niet bang voor breuk: 'Niet gevoel dat Antony met transfer bezig is'

27-07-2022 07:30
74

Alfred Schreuder is niet bang dat Antony aan zal sturen op een vertrek bij Ajax. De 22-jarige Braziliaan staat in de belangstelling van Manchester United, maar de Amsterdammers willen geen dragende krachten meer verkopen.

"Je weet het als trainer nooit honderd procent zeker. Maar intern hebben we uitgesproken dat we dit elftal verder bij elkaar willen houden", zegt Schreuder in De Telegraaf. "Of hij alleen weggaat voor de absolute, absolute, ábsolute hoofdprijs, omdat wij niet hoeven te verkopen? Ik hoop dat hij helemaal niet wordt verkocht. Hij heeft de juiste leeftijd en zijn dreiging hebben wij gewoon nodig. Deze groep heeft al zó veel wisselingen gehad."

Toch zal Schreuder niet snel zijn 'veto' uitspreken. "Zover wil ik niet gaan, omdat ik vind dat je dingen altijd in overleg moet doen. Iedereen binnen Ajax kent mijn mening en standpunt, maar ik ben niet de baas van de club." Hij heeft niet het gevoel dat Antony een breuk wil forceren. "Hij traint goed en wil graag spelen. Dus ik heb niet het gevoel dat hij met een transfer bezig is."