'Ajax biedt meer en lijkt Italiaanse transfer te kunnen kapen: som van 12 miljoen'

'Ajax biedt meer en lijkt Italiaanse transfer te kunnen kapen: som van 12 miljoen'

29-07-2022 08:45
265

Ajax heeft momenteel de beste papieren in de strijd om Lorenzo Lucca. De Amsterdammers profiteren van administratieve rompslomp bij Bologna en zijn bovendien bereid om dieper in de buidel te tasten voor de 21-jarige spits van Pisa.

Dat meldt Gianluca di Marzio. Volgens de transferexpert leek Lucca hard op weg naar Bologna. De techische leiding van I Rossoblù wacht echter nog op groen licht van de Amerikaanse eigenaren en nu lijkt Ajax de deal te kapen. De Italiaanse jeugdinternational zelf is enthousiast, aangezien de Nederlandse kampioen uitkomt in de Champions League. Bovendien spreekt het tot de verbeelding dat Zlatan Ibrahimovic en Luis Suárez in de Johan Cruijff Arena schitterden.

Ajax wil ook nog eens meer betalen dan Bologna, waardoor Pisa eveneens baat heeft bij een deal met de Amsterdammers. Beide clubs willen Lucca huren, met een optie tot koop. De Italianen zouden Luca eventueel voor tien miljoen willen overnemen, terwijl Ajax elf tot twaalf miljoen euro op tafel wil leggen. 

Lucca lijkt de gewenste targetman voor Ajax. Hij is liefst 2.01 meter lang en staat te boek als een sterke kopper. Het afgelopen seizoen scoorde hij zes keer en gaf hij vier assists in dertig Serie B-duels. Ook maakt de spits deel uit van de selectie van Italië O21, waarvoor hij twee keer scoorde in vijf optredens.