De Telegraaf deelt Antony-details, Ajax kan ruim tachtig miljoen incasseren

De Telegraaf deelt Antony-details, Ajax kan ruim tachtig miljoen incasseren

22-08-2022 20:13
129

Wanneer Manchester United 'de juiste prijs' biedt, gaat Ajax over tot de verkoop van Antony, meldt De Telegraaf. Technisch directeur Gerry Hamstra komt langzaam maar zeker tot de conclusie dat de Braziliaan moeilijk te behouden is.

In de Kick-Off Voetbalpodcast van de ochtendkrant benoemt Valentijn Driessen dat Ajax twintig procent van de transfersom zal moeten afstaan aan São Paulo, waar Antony is opgeleid. "Dat klopt bijna", stelt Ajax-watcher Mike Verweij. "Het is twintig procent, boven de zestien miljoen euro die Ajax destijds heeft betaald. Dat is de reden dat Ajax honderd miljoen wil hebben. Als ze honderd miljoen euro krijgen, houden ze daar 83,2 miljoen euro aan over. Nu is er tachtig miljoen euro geboden, dan houden ze er 67,2 miljoen euro aan over."

Wedden

Meer odds

United is volgens Braziliaanse media al teruggekomen bij Ajax, met een bod van 94 miljoen euro. "Er is bij United wel gezegd, dat het niet te gek moet worden", reageert chef sport Marcel van der Kraan. "Maar Erik ten Hag heeft materiaal nodig. Die voert de druk wel op bij de directie." Verweij weet dat er binnen Ajax de nodige irritatie is over de handelswijze van Ten Hag. "Omdat hij in het slot van de transferwindow voor een van de sterspelers van zijn voormalige club gaat."

Verweij verwacht dat Antony de stap naar United maakt. "Het bijzondere is: Alfred Schreuder heeft gezegd: Ik wil helemaal niet dat hij weggaat. Daarin vond hij gehoor bij Gerry Hamstra. Alleen dan blijkt nu wat diens woorden waard zijn. Hij is natuurlijk ook afhankelijk van de financieel directeur (Susan Lenderink, red.) en de raad van commissarissen. Waar Hamstra eerst Schreuder volledig steunde, wordt er nu toch héél langzaam opgeschoven naar: als de goede prijs komt, dan is hij wel gewoon te koop."