Club Brugge wint stadsderby overtuigend, Dortmund nieuwe koploper in Duitsland

02-09-2022 22:45
10

Club Brugge heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de stadsderby tegen Cercle BruggeBlauwzwart wist in eigen huis maar liefst met 4-0 te winnen. In Duitsland is Borussia Dortmund de nieuwe koploper na een krappe zege tegen 1899 Hoffenheim. Marco Reus maakte het enige doelpunt.

Club Brugge - Cercle Brugge 4-0

Cercle Brugge begon slecht aan het seizoen en had wat goed te maken tegen stadsrivaal Club Brugge. Het duel begon fel en Club Brugge had moeite met het fysieke spel van de bezoekers. Jean Marcelin ging na tien minuten hard door op Casper Nielsen. Het publiek schreeuwde om een rode kaart, maar de scheidsrechter ging daar niet in mee.

Cercle kreeg de betere kansen, maar het was Club Brugge dat op een 1-0 voorsprong had moeten komen door Skov Olsen, maar de Deen schoof naast. De Deen maakte zijn fout echter goed en zorgde vlak voor rust voor de voorsprong. In de tweede helft liep de thuisploeg uit en werd het uiteindelijk 4-0 door een eigen doelpunnt van Marcelin, Nielsen en Roman Yaremchuk. Club Brugge staat door de overwinning tweede in de Jupiler Pro League en ziet dat Royal Antwerp FC nog zonder verliespunten bovenaan staat. Cercle is terug te vinden op de zestiende plek.

Borussia Dortmund - Hoffenheim 1899

Borussia Dortmund is sinds vrijdagavond de tijdelijke koploper van de Bundesliga. Die Schwarzgelben overtuigden in eigen huis niet tegen Hoffenheim, maar trokken door een vroege treffer van Marcus Reus de overwinning over de streep. Borussia toonde het betere spel en hadden de meeste kansen, maar Anthony Modeste, de vervanger van Sébastien Haller, kon zich niet onderscheiden in het duel.

Dortmund pakt daarmee tien punten uit vier duels en is voor nu de nummer één in Duitsland. Bayern München moet echter nog in actie komen en kan met een overwinning de koppositie weer overnemen. Der Rekordmeister gaat zaterdag op bezoek bij FC Union Berlin.