Schreuder: 'Ik vind het een geweldige speler om te zien, hij ziet het spel goed'

Schreuder: 'Ik vind het een geweldige speler om te zien, hij ziet het spel goed'

11-09-2022 07:48
114

Kenneth Taylor luisterde een wederom sterk optreden voor Ajax op met een doelpunt uit een ingestudeerde vrije trap. Trainer Alfred Schreuder en ESPN-analisten Kees Kwakman en Marciano Vink zijn zeer te spreken over de twintigjarige middenvelder na de 5-0 zege op sc Heerenveen.

Taylor lijkt zich bij Ajax moeiteloos op te werpen als vervanger van Ryan Gravenberch. "Het gaat niet fluitend hoor. Er gaat veel aan vooraf. Het is makkelijk gezegd, maar dat is niet zo", zegt hij bij ESPN. Wel hoopt hij zijn plek te behouden. "Ik speel het liefst elke wedstrijd, zoals elke speler. Ik wil elke wedstrijd aan de trainer laten zien dat ik in de basis hoor. Het is niet zo dat ik denk, ik kan nu even rustig aan doen, want ik ben basisspeler. Ik ben tevreden, maar het kan altijd beter."

Schreuder is gecharmeerd van Taylor, die hij vorig seizoen nog naar Club Brugge wilde halen. "Volgens mij kon hij naar meerdere clubs, maar hij wilde maar bij één club spelen en dat was Ajax. Dat siert hem", zegt de oefenmeester. "Ik vind het een geweldige speler om te zien. Hij is tweebenig, beweegt heel goed en zijn agressiviteit zonder bal wordt beter. Hij ziet het spel goed en kan versnellen. Hij maakt nu zelfs goals, maar dat hebben we vorig jaar op het einde ook gezien."

Oranje
Ook analisten Kwakman en Vink prijzen de ontwikkeling van Taylor. Zij zien in de Ajax-middenvelder een kandidaat om met Oranje naar het WK te gaan. "Zeker", stelt Kwakman. "Hij laat het tot nu toe zie. Hij brengt dynamiek aan het elftal. Een typische linkshalf. Er zit leven in."

"Voor die rol van linkermiddenvelder in Oranje heb je Ryan Gravenberch, maar dat is afwachten hoe dat uitpakt (bij Bayern München, red.) en Teun Koopmeiners, maar die is wat terughoudender. Joey Veerman heb je nog. Dat zijn de concurrenten van Taylor", gaat Kwakman verder. "Van die spelers heeft Taylor de meeste dynamiek, het meeste loopvermogen", benadrukt Vink.