Cillessen is een fantastische keeper en een prettig mens om mee te werken

"Cillessen is een fantastische keeper en een prettig mens om mee te werken"

08-10-2022 08:08
58

NEC-trainer Rogier Meijer is op de bres gesprongen voor Jasper Cillessen. De 33-jarige doelman krijgt naar aanleiding van de keepersdiscussie in het Nederlands elftal veel te verduren, ook van oud-ploeggenoten bij Oranje.

Rafael van der Vaart noemde hem 'een beetje een naar mannetje'. Niet terecht, vindt Meijer. "Ik vind dat het allemaal wel heel veel op de persoonlijkheid van Cillessen is gericht", reageert de oefenmeester in de Gelderlander. "Je moet hem beoordelen op zijn prestaties bij NEC en die zijn uitstekend. Negen van de tien mensen die over hem praten, kennen hem volgens mij niet en dan vind ik het goedkoop scoren. Cillessen is een fantastische keeper en een prettig mens om mee te werken."

Wedden

Meer odds

Meijer sprak deze week met Cillessen over de situatie. "Ik heb deze week geen ander gedrag bij hem gezien, maar ik kan me voorstellen dat alle uitspraken wel iets met hem hebben gedaan. Hij zegt dat hij alles van zich heeft afgeschud en klaar is voor de wedstrijd tegen Excelsior."

Cillessen besloot vrijdag in overleg met NEC wel om de media even te mijden. "Met alles wat hij doet of zegt, gooit hij waarschijnlijk olie op het vuur", aldus Meijer. "Misschien is het handiger om dan even niets te zeggen en een keer of vier de nul te houden. Dan stopt alles vanzelf. Die hele keepersdiscussie bij Oranje vond ik sowieso al schromelijk overtrokken."