Kwakman stipt Ajax-problemen aan: 'Bergwijn is daarin niet sterk, Kudus ook niet'

Kwakman stipt Ajax-problemen aan: 'Bergwijn is daarin niet sterk, Kudus ook niet'

12-10-2022 17:30
27

Kees Kwakman merkt op dat Ajax er ten opzichte van vorig seizoen op achteruit is gegaan. De voormalig verdediger annex middenvelder ziet dat sommige individuen nog niet het niveau van hun voorgangers aantikken.

Ajax treedt woensdagavond opnieuw aan tegen SSC Napoli, na vorige week te zijn overklast in eigen huis (1-6). Kwakman stelt dat de Amsterdammers in verdedigend opzicht tekort kwamen. "Waar Ajax juist heel goed in was, ook in Europese wedstrijden, is het gelijk terugveroveren van de bal wanneer ze hem verloren", begint Kwakman bij Voetbalpraat. "Als je zag wat Haller voor werk deed als spits, hoe vaak hij heen en weer liep... Daarin heeft Ajax echt wel een jasje uitgedaan."

Wedden

Meer odds

"Bergwijn vind ik daarin niet heel sterk", vervolgt Kwakman. "En Kudus ook niet. Mazraoui was verdedigend ijzersterk, Martínez dekte door tot over de middenlijn. Bassey moet daaraan wennen", stelt de analist, die de ploeg van Alfred Schreuder adviseert voor de return in Napels. "Als ze de bal verliezen, kunnen ze ook niet zo naïef zijn en een stukje inzakken."