Danilo laat dansje achterwege na wondergoal: 'Ik had veel emoties vanbinnen'

Danilo laat dansje achterwege na wondergoal: 'Ik had veel emoties vanbinnen'

17-10-2022 10:56
10

Voor Feyenoord-spits Danilo is zijn wondergoal tegen AZ een welkome opsteker. De Braziliaan moet de laatste weken Santiago Gimenez voor zich dulden en die reserverol is niet altijd makkelijk, erkent hij.

Danilo spreekt van het mooiste doelpunt in zijn carrière. "Dat denk ik wel, hopelijk volgen er meer", zegt hij in het Engels voor de camera van ESPN. "Ik heb veel getraind op schieten buiten de zestien. Als je een goed schot hebt, moet je erop blijven trainen." Om zijn gevoel uit te drukken gooit hij er twee Nederlandse woorden tegenaan. "Mooi man", grijnst hij.

Wedden

Meer odds

Het viel op dat Danilo na zijn treffer zijn kenmerkende dansje achterwege liet. "Ik had veel emoties vanbinnen", verklaart de ex-Ajacied, die met zijn duimen naar de naam op zijn rug wees. "Het is wat het is: soms een dans, soms emoties. Het was een moeilijke wedstrijd, dus de goal was belangrijk. Je wil scoren, je wil spelen. Dat zei de trainer ook: je moet jezelf laten zien. Dan voelt het goed om dat te doen met een goal."

Danilo besprak zijn situatie met Arne Slot, die de laatste weken de voorkeur geeft aan Gimenez. "Hij heeft me verteld dat ik moet verbeteren in bepaalde onderdelen van het spel. Wat ik moet verbeteren? Heel veel. Maar ik ben nog jong en overgekomen van Ajax, waar ik niet veel heb gespeeld. Ik train nu iedere dag hard en wil het laten zien aan de trainer, aan de club en aan mijn medespelers. Ik moet blijven geloven in God, hard trainen en de juiste tijd zal komen."