Veel beter Arsenal houdt PSV van de koppositie af in de Europa League

20-10-2022 20:52
253

Het is PSV niet gelukt om uit bij Arsenal een resultaat te halen. De inhaalwedstrijd in de Europa League ging met 1-0 verloren door een laat doelpunt van Granit Xhaka. PSV was negentig minuten lang de onderliggende partij.

Het klasseverschil tussen PSV en Arsenal bleef de gehele wedstrijd aan de oppervlakte. Zette de ploeg van Mikel Arteta aan, dan hadden de Eindhovenaren het lastig. Hoewel dat niet meteen tot grote kansen voor Arsenal leidde. PSV wist zelf ook niets te creëren, maar werd na een minuut of twintig spelen iets gevaarlijker. Dat Arsenal een klasse beter was, merkten de middenvelders van PSV, die moeite hadden met het tempo. Terwijl ook vleugelverdedigers Phillip Max en Phillipp Mwene het zwaar hadden.

Dat PSV na een uur nog altijd op 0-0 stond, lag aan Walter Benítez. De PSV-doelman haalde meerdere inzetten uit het doel en hield zijn ploeg daardoor in de race. Het was echter niet óf, maar wanneer Arsenal zou gaan scoren. Want zoals gezegd: zette Arsenal aan, dan had PSV weinig in te brengen. Trainer Ruud van Nistelrooij probeerde met het inbrengen van Noni Madueke, die na maanden zijn rentree maakte, zijn ploeg van extra aanvallende impulsen te voorzien.

PSV hield het in het Emirates Stadium zeventig minuten vol, maar moest buigen toen Xhaka de trekker overhaalde na een aanval over rechts. Dat was verdiend, omdat Arsenal de Eindhovenaren de baas was. Kort na de goal van Xhaka maakte Luuk de Jong zijn rentree in het PSV-elftal.

Als PSV een resultaat had willen halen, dan had het beter met de enige kans van de tweede helft om moeten springen. Een aanval op rechts liep uiteindelijk op niets uit omdat Jordan Teze de bal veel te scherp op De Jong gaf, die zo binnen had kunnen tikken.

PSV heeft nog twee wedstrijden om overwintering in de Europa League veilig te stellen. De Eindhovenaren spelen volgende week thuis tegen Arsenal, om op 3 november in Noorwegen af te sluiten tegen FK Bodo/Glimt. PSV blijft op zeven punten staan, Arsenal is wel al door.