Complimentenregen voor PSV: 'Ruud is een legende, ik ben onder de indruk'

Complimentenregen voor PSV: 'Ruud is een legende, ik ben onder de indruk'

21-10-2022 08:25 Laatste update: 08:33
111

Arsenal-manager Mikel Arteta is onder de indruk van PSV. Hoewel The Gunners met 1-0 zegevierden, is de Bask lovend over de prestaties van de Eindhovenaren onder Ruud van Nistelrooij.

Granit Xhaka tekende twintig minuten voor tijd voor het enige doelpunt van het Europa League-duel. Arteta spreekt van een 'zware wedstrijd'. "PSV was in topvorm in de aanloop naar deze wedstrijd. Ik heb veel respect voor wat Ruud en zijn ploeg presteren", zegt hij tegen ESPN. "Het lag dicht bij elkaar. PSV verdient complimenten voor de manier waarop de ploeg speelde."

Arteta benadrukt dat hij PSV in aanloop naar de wedstrijd in Noord-Londen goed bestudeerd heeft. "Ruud is een legende. Ik keek op tegen hem toen hij nog speelde en ik ben ook onder de indruk van wat hij tot dusver als trainer heeft bereikt." Arsenal is door de overwinning zeker van de volgende ronde, al wil Arteta niets minder dan de eerste plaats. "Dat moeten we zelf verdienen, want het wordt volgende week een moeilijke wedstrijd", doelt hij op de wedstrijd in Eindhoven.