Bogarde reageert voor het eerst op vertrek bij Ajax: 'Voor hetere vuren gestaan'

Bogarde reageert voor het eerst op vertrek bij Ajax: 'Voor hetere vuren gestaan'

26-10-2022 20:18
36

Winston Bogarde heeft voor het eerst gereageerd op zijn vertrek bij Ajax. De huidige trainer Alfred Schreuder had de diensten van de ex-voetballer niet nodig en nam zijn eigen assistent mee.

Bogarde was onder meer assistent-trainer van Erik ten Hag. Nu is hij clubloos. "Ik heb hier zeven jaar gewerkt. Heb me vanaf jeugdspeler opgewerkt tot assistent-trainer eerste elftal, dus ik ben dagelijks bezig geweest met het opleiden van spelers. Bij het eerste gaat het om prijzen winnen. Dat is voor iedere trainer een mooi gevoel. Nu ben ik niet meer werkzaam bij Ajax", vertelt Bogarde aan RTL7.

"Ik had nog een eenjarig contract. Ajax heeft besloten om een andere staf neer te zetten. Hoe ik reageerde? Het was een klap, omdat ik hier zeven jaar heb gewerkt en dagelijks bezig ben geweest. Je gaat van alles naar niets, dat voelt heel zwaar, maar ik heb voor hetere vuren gestaan in het leven."

"Het gaat niet om het vallen, maar om het opstaan. Ik ben nu beschikbaar. Wat ik wil? Het gaat me in eerste instantie om de mogelijkheden die ik krijg. Ik voelde me heel goed als assistent en als trainer voor de verdedigers. Ik kijk wel wat er op me af komt. Ik heb een fantastische tijd gehad bij Ajax."