Bogarde maakte zich sterk voor Timber bij Ajax: 'Hij maakte zoveel stappen'

Bogarde maakte zich sterk voor Timber bij Ajax: 'Hij maakte zoveel stappen'

26-10-2022 21:38
17

Winston Bogarde erkent dat Jurriën Timber in het seizoen 2020/2021 op zijn voorspraak werd doorgeschoven naar het eerste elftal van Ajax. De voormalig assistent-trainer van de Amsterdammers was al snel onder de indruk van de huidig Oranje-international.

"Timber ken ik al vanaf de B-jeugd. Hij maakte zoveel stappen. Natuurlijk is hij niet zo groot. Maar hij is snel, hij is wendbaar en heeft zóveel kracht in zich. Hij is in principe de moderne verdediger, die centraal en rechtsback kan spelen. Ik denk wel dat zijn beste positie rechts centraal is", vertelde Bogarde voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd van Ajax tegen Liverpool bij RTL7.

"Hij is nog bezig om een nog completere verdediger te worden", gaat Bogarde verder. "Niet alleen bij balverlies, maar ook bij balbezit. In de zin van durven in te dribbelen, vaak vooruit spelen. De aanval beginnen wat dat betreft. Maar in eerste instantie gaat het om verdedigen. Daarin heeft hij de afgelopen anderhalf jaar heel grote stappen gemaakt, waardoor hij nu een vaste international is."