Bogarde ziet gebrekkige communicatie bij Ajax: 'Praten weinig tot niet met elkaar'

Bogarde ziet gebrekkige communicatie bij Ajax: 'Praten weinig tot niet met elkaar'

26-10-2022 23:59
40

Theo Janssen, Winston Bogarde en Hedwiges Maduro zagen Ajax veel dingen fout doen bij de 0-2 van Liverpool. Volgens de analisten begint het een echt probleem te worden dat Ajax veel doelpunten uit corners tegenkrijgt.

"Bij een corner kan je wel eens een kopduel verliezen, maar hij krijgt nu wel heel veel tijd", vertelt Janssen over de 0-2 van Darwin Núñez bij RTL. "Hij krijgt nu zo veel ruimte. Spring gewoon tegen hem aan, dan raakt hij uit balans en kan hij nooit meer zuiver inkoppen. En het is ook niet de eerste keer, dit komt echt veel te vaak voor bij Ajax." De Amsterdammers kregen de goal van de Uruguayaan vlak na rust tegen.

Volgens Bogarde begint het bij goed praten en de juiste afspraken bij corners. "Dit zijn gewoon vaste afspraken die ze niet nakomen. Als jij niet goed kan koppen, dan moet je ervoor zorgen dat de tegenstander ook niet goed kan inkoppen. Communiceren is daarin zo belangrijk. Dat praten zie je nu weinig tot niet bij Ajax."

Vorig seizoen kreeg Ajax minder goals tegen uit corners en volgens Bogarde lag dat niet alleen aan andere afspraken. De analist was vorig jaar nog assistent-trainer bij de Amsterdammers en hij gebruikte Sébastien Haller veel bij hoekschoppen. "Hij was verdedigend voor ons ook belangrijk in dat jaar inderdaad. Je mist hem nu wel bij dode spelmomenten, maar je moet dan alsnog je afspraken nakomen. Het gaat om duels winnen, daar heeft lengte niks mee te maken."