Fortuna wil binnen drie jaar Europa in: 'De insteek met de koers die we varen'

Fortuna wil binnen drie jaar Europa in: 'De insteek met de koers die we varen'

27-10-2022 14:32 Laatste update: 15:13
103

Sjoerd Ars, technisch manager bij Fortuna Sittard, heeft tekst en uitleg gegeven over de Europese ambities bij Fortuna Sittard. In #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur vertelt Ars ook over de gesprekken met Wesley Sneijder.

Atilla Aytekin, medeoprichter van Azerion en eigenaar bij Fortuna, stelde onlangs dat de Limburgers Europese ambities hebben. Ars denkt dat dit binnen drie jaar realiteit is in Sittard. "Uiteindelijk is dat de insteek, met de nieuwe koers die we varen", zegt hij. "Om in ieder geval mee te doen aan de play-offs voor Europees voetbal en structureel in de subtop te spelen. Wat daar voor nodig is? Heel veel. Als club moeten we nog veel stappen zetten in alle facetten: organisatie, commercie, jeugdopleiding", somt hij op.

Wedden

Meer odds

Middels het consortium - Fortuna gaat met vier à vijf buitenlandse clubs samenwerken - wil de club de ambitie bewerkstelligen. "Aytekin is iemand die op een hele goede, positieve manier naar voetbal kijkt en weet wat hij wel en niet wil", aldus Ars. Hij weet dat hij niet heel veel verstand van het voetbaltechnische verhaal heeft, maar hij kan de juiste mensen op de juiste plek zetten."

Een van de mensen die waarschijnlijk een rol in het project krijgt, is Sneijder. "De gesprekken lopen", benadrukt Ars. "De oriënterende gesprekken hebben plaatsgevonden, vanuit daar wordt de invulling vormgegeven. Het is fantastisch dat je als consortium en als club mensen met een bepaalde status en naam aan je kan koppelen."