AZ plaatst zich voor volgende ronde én is bijna zeker van groepswinst

27-10-2022 20:33 Laatste update: 20:39
57

AZ heeft zich donderdagavond geplaatst voor de volgende ronde van de Conference League. Het is na de zege op FC Vaduz (1-2) ook dichtbij de eerste plek in de poule.

AZ moest in het eerste half uur waakzaam zijn voor aanvallen van Vaduz, dat een paar keer gevaarlijk kon worden, maar niet scoorde. Terwijl het daarna AZ was dat een goal had kunnen - of moeten - maken. Milos Kerkez zag een doelpunt afgekeurd worden omdat er in de aanval een overtreding werd gemaakt, daarna waren het Jens Odgaard en Dani de Wit die in kansrijke positie misten.

Vrijwel meteen na rust was het wel raak voor AZ. Kerkez kreeg een balletje van Odgaard met wat geluk mee en punterde de 0-1 binnen voor zijn club. Zoals wel vaker dit seizoen bleek het voor AZ moeilijk om de wedstrijd in het slot te gooien. Daardoor mocht Vaduz nog hopen op een gelijkmaker en de club uit Liechtenstein was dat ook een paar keer bijna. AZ-doelman Hobie Verhulst zat er meerdere malen goed bij.

Het inbrengen van Myron van Brederode bleek voor AZ een gouden zet. De aanvaller scoorde een minuut nadat hij het veld betrad en leek AZ daarmee de drie punten te bezorgen. Leek, want nog geen minuut later maakte Nicolas Hasler het voor Vaduz weer spannend. Daardoor beleefde AZ een benauwd laatste kwartier, waarin het goedkwam. Dat had het mede te danken aan Verhulst, die in blessuretijd de gelijkmaker wist te voorkomen.

AZ heeft een grote kans op de groepswinst. De voorsprong op Dnipro-1 is vijf punten, maar de Oekraïners spelen wel nog tegen Apollon Limassol. AZ speelt volgende week zelf thuis tegen Dnipro.