'Wisselspeler Asensio overweegt aflopend contract toch te verlengen bij Real'

'Wisselspeler Asensio overweegt aflopend contract toch te verlengen bij Real'

30-10-2022 12:54 Laatste update: 13:05
16

Marco Asensio blijft mogelijk toch langer bij Real Madrid. De 26-jarige aanvaller wilde afgelopen zomer vertrekken en leek na dit seizoen zijn transfervrije status te gaan verzilveren, maar Marca spreekt van een nieuwe situatie.

De relatie tussen Real Madrid en Asensio leek op de klippen te lopen. De contractonderhandelingen verliepen uiterst moeizaam en de dertigvoudig Spaans international baalde stevig van zijn weinige speeltijd. Vanaf januari mag hij met andere clubs onderhandelen over een transfer in de zomer, maar de Koninklijke weet daar mogelijk toch een stokje voor te steken, aldus Marca.

Volgens de Spaanse sportkrant heeft Asensio de knop omgezet en werkt hij harder dan ooit. De veelzijdige aanvaller voelt het vertrouwen van Carlo Ancelotti, die hem weliswaar lang niet altijd opstelt, maar zich intern wel hard maakt voor hem. Asensio is de laatste weken bovendien aardig op dreef. Hij scoorde als invaller tegen Elche en gaf een assist tegen Sevilla. Tegen RB Leipzig mocht hij weer eens in de basis beginnen en bereidde hij ook een doelpunt voor.

Real Madrid en Asensio overwegen na het WK in Qatar om de onderhandelingen te hervatten. Dat een basisplaats nog altijd ver weg is, zal de linkspoot wel moeten accepteren.