Probleemloze overwinning van PSV op NEC, arbitrage eist hoofdrol op

30-10-2022 16:23
221

PSV is koploper Ajax tot één punt genaderd. Het boekte voor eigen publiek een 3-0 overwinning op NEC, in een wedstrijd waarin de arbitrage een belangrijke rol eiste.

PSV, waar Luuk de Jong terugkeerde in de basis, drukte NEC naar achter, maar grote kansen bleven uit. Toch viel na achttien minuten spelen het openingsdoelpunt van Anwar El Ghazi, die een voorzet van Cody Gakpo binnenschoot.

In de eerste helft liet de arbitrage zich in meerdere opzichten gelden. De VAR keurde de 2-0 van De Jong af vanwege buitenspel en de vierde man gaf NEC-trainer Rogier Meijer een gele kaart wegens aanmerkingen op de leiding, waar PSV-trainer Ruud van Nistelrooij het overigens mee oneens was. Hoewel PSV veruit de betere partij was, kwam dat nog niet naar voren in de score.

Kort na rust kreeg PSV de ideale mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen toen de doorgebroken Xavi Simons neergelegd werd. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof legde de bal op de stip en ging daarmee tegen de VAR in. De Jong schoot vanaf de stip de 2-0 binnen.

Als NEC er nog een wedstrijd van had willen maken, dan had dat een kwartier voor tijd moeten gebeuren toen Iván Márquez in kansrijke positie naast kopte. Kort daarna besliste Noni Madueke de wedstrijd met de 3-0.