Kwakman ziet Ajax-dissonant: 'Kom eens op... Ziet er meteen zo sip uit'

Kwakman ziet Ajax-dissonant: 'Kom eens op... Ziet er meteen zo sip uit'

02-11-2022 07:25
42

Kees Kwakman maakt zich zorgen over Steven Bergwijn. De Ajax-aanvaller is al wekenlang niet in goede doen en was volgens de analist ook dinsdagavond tegen Rangers FC (1-3) onzichtbaar.

Bergwijn is op papier een van de twee spitsen bij Oranje. Met het naderende WK steekt hij niet in zijn beste vorm. Bij het ESPN-programma Voetbalpraat wordt gezegd dat de aanvaller bij het Nederlands elftal meer vrijheid krijgt. "Bij Ajax krijgt hij ook vrijheid", countert Kwakman. "Vrij snel in de eerste helft ging hij al zoeken. Tadic verhuist nog wel eens naar rechts, zodat hij op links uitkomkt. Maar daar komt hij er ook niet uit."

"Ik denk wel: kom eens op... Het kan zijn dat je slecht speelt, maar het ziet er meteen zo sip uit", vervolgt de analist. "Soms loopt het even niet, maar dan mag je wel wat meer power brengen." Kwakman is wel te spreken over Tadic, de collega-aanvaller van Bergwijn. De Ajax-aanvoerder was bij de eerste twee treffers en het afgekeurde doelpunt van Mohammed Kudus betrokken. "Je ziet dat hij beter tot zijn recht komt, als hij een snelle man achter zich heeft staan."

Owen Wijndal begon als linksback, al werd hij vlak voor rust noodgedwongen vervangen door Devyne Rensch. Kwakman constateert dat Tadic met een van hen beter kan renderen dan met Daley Blind achter hem. "Het is voor Tadic met een fitte Wijndal in aanvallend opzicht fijn."