Piqué stopt met voetballen: zes redenen die hebben geleid tot het besluit

Piqué stopt met voetballen: zes redenen die hebben geleid tot het besluit

04-11-2022 12:42 Laatste update: 12:53
20

Gerard Piqué maakte donderdagavond bekend een punt achter zijn carrière te zetten. De verdediger had een contract tot 2024, maar is door zes redenen tot de conclusie gekomen dat het beter is om vroegtijdig te stoppen. Mundo Deportivo somt ze op.

Zaterdag neemt hij afscheid van de fans. De kans is groot dat hij ook daadwerkelijk speelt. Jules Koundé is niet honderd procent fit en ook Eric García trainde één dag voorafgaand aan de wedstrijd nog niet mee met de groep. Het besluit van Piqué helpt Barcelona financieel enorm, omdat hij volgens het radiostation Cadena SER het resterende bedrag van zijn contract plus de uitgestelde betalingen laat zitten. Piqué maakte een besluit op basis van de volgende redenen:

1. Piqué was onder trainer Xavi geen basisspeler meer. Dat werd hem voorafgaand aan het huidige seizoen al medegedeeld. Met de komst van Andreas Christensen en Koundé zou hij sowieso op het tweede plan belanden.

2. Piqué heeft het privé niet makkelijk gehad. Hij werd fel bekritiseerd voor gelekte gesprekken met de Spaanse bond om extra geld te verdienen voor zijn bedrijf Kosmos. Ook ging Shakira bij hem weg. 

3. Zijn slechte wedstrijd tegen Internazionale in de Champions League heeft volgens het medium ook invloed gehad op zijn besluit om te stoppen. 'Piqué was volledig de weg kwijt', aldus MD.

4. Hij werd recent uitgefloten door het publiek in Camp Nou en wilde zijn imago niet verder beschadigen. Piqué was meer dan een decennia een sleutelspeler.

5. Piqué’s fysieke gesteldheid heeft ook een rol gespeeld. Volgens de krant speelt hij al jaren niet meer zonder pijntjes.

6. Piqué kwam zijn belofte na: toen Xavi hem vertelde over zijn rol, zei Piqué dat hij ermee zou stoppen als hij niet goed genoeg bleek om zich in de basis te knokken.