Swart droomt over Ajax-versterkingen: 'Een spits die dertig, veertig goals maakt'

Swart droomt over Ajax-versterkingen: 'Een spits die dertig, veertig goals maakt'

13-12-2022 10:37
111

De selectie van Ajax is in de winterse transferperiode toe aan versterking, vindt Sjaak Swart. Mister Ajax pleit voor de komst van een trefzekere spits en een lange verdediger.

Swart is niet te spreken over de eerste seizoenshelft van Ajax, waarin de ploeg van trainer Alfred Schreuder het steeds zwaarder kreeg. "Het kan zo veranderen. Alleen er moeten toch een paar spelers bijkomen en een paar spelers die gekomen zijn, hebben zich niet laten zien. Dat moet veranderen, want anders word je geen kampioen. En dat is het belangrijkste", zegt Swart tegen Ajax Showtime.

Achterin moet er wat gebeuren, vindt Mister Ajax. In zijn ogen ontbreekt het aan lengte. "Als ik nu kijk, zie ik niemand bij Ajax achterin meer koppen. Zo hebben we al een hoop goals tegen gekregen. Daar moet er eentje komen van twee meter. Waar ze hem vandaan halen, maakt me niet uit, maar hij moet alleen maar de ballen wegkoppen, zodat de rest er iets mee kan doen." Als het aan Swart ligt, blijft het daar niet bij. "Er moet een spits bij. Een spits die dertig, veertig goals maakt."

Het is geen geheim dat Ajax overweegt de selectie te versterken. Ook Schreuder staat achter die plannen. Wel legt hij de lat hoog. "Ik vind: als we iets halen, moet het direct inzetbaar zijn", zei de trainer vorige week bij Ajax TV. Andries Noppert (sc Heerenveen) is één van de namen die op het Amsterdamse verlanglijstje staan.