'Ajax, PSV en Feyenoord tegemoet gekomen: Eredivisie-play-offs op de schop'

'Ajax, PSV en Feyenoord tegemoet gekomen: Eredivisie-play-offs op de schop'

16-12-2022 09:52 Laatste update: 10:15
39

De opzet van de play-offs voor Europees voetbal in de Eredivisie gaat veranderen, meldt Chris Woerts. Ajax, Feyenoord en PSV hebben daarmee hun zin voor een deel gekregen.

"Ajax, PSV en Feyenoord wilden eigenlijk helemaal van de play-offs af", vertelt Woerts in De Oranjewinter. "Het is voor hen een doorn in het oog, omdat ze zonder die play-offs veel langer door kunnen voetballen in mei." De overige vijftien Eredivisie-clubs zijn voorstander van de huidige opzet van de play-offs. Woerts weet te melden dat het tot een compromis is gekomen.

Tot op heden worden de play-offs in een tweeluik beslist. Dit zal worden teruggedrongen tot een enkele wedstrijd. "Dan krijg je weer het geneuzel dat een kleine club naar Ajax, PSV of Feyenoord moet, terwijl ze die topclub in hun eigen stadion willen hebben", denkt Johan Derksen. "Dan had je hoger moeten eindigen, zo simpel is het", aldus Woerts.

De nummers vier tot en met zeven van de Eredivisie strijden om een ticket voor de voorrondes van de Conference League. Waar de uiteindelijke winnaar daar eerst vier wedstrijden voor moest spelen, zijn daar vanaf 2023/2024 nog maar twee duels voor nodig.