Perez pleit na WK voor spelregelverandering: 'Ik ben ongelooflijk voorstander'

Perez pleit na WK voor spelregelverandering: 'Ik ben ongelooflijk voorstander'

20-12-2022 07:05
26

Kenneth Perez is voorstander van zoveel mogelijk zuivere speeltijd in het voetbal. Op het WK werd er geëxperimenteerd, door meer blessuretijd toe te voegen. Perez keek er met genoegen naar.

Ten opzichte van het WK 2018 telden de wedstrijden in Qatar gemiddeld 2 minuten en 56 seconden extra zuivere speeltijd. "Ik ben ongelooflijk voorstander van zuivere speeltijd", zegt Perez bij het ESPN-programma WK Praat. "Ik hoop dat dit een opstapje is naar twee keer dertig minuten zuivere speeltijd." Volgens de Deen heeft tijdrekken geen zin meer. "Je zag het ook niet meer."

"Normaal kunnen de laatste tien minuten best irritant zijn, helemaal als het bijvoorbeeld 1-0 staat. Blessures faken... Het had geen zin." Perez spreekt Argentinië hard toe. "Hoe lang zouden zij op de grond hebben gelegen als het op de oude manier was? Minuten lang...", waarna de analist naar Rodrigo de Paul wijst. "Die lag heel vaak op de grond, maar stond ook snel weer op. Hij wist dat het geen zin had. Dat is iets goeds van dit WK."