Kökcü: 'Had graag een stap willen maken, maar nu ben ik blij dat ik ben gebleven'

Kökcü: 'Had graag een stap willen maken, maar nu ben ik blij dat ik ben gebleven'

20-12-2022 20:17
40

Orkun Kökcü was afgelopen zomer een van de weinige spelers die wel bij Feyenoord bleef en dat was voor hem een bewuste keuze. Ook trainer Arne Slot had lovende woorden klaar voor de keuze van zijn aanvoerder.

"Ik moest niet weg deze zomer", vertelt Kökcü in gesprek met ESPN. "Je hebt een goed seizoen gedraaid en dan speelt automatisch het gevoel dat dit wel eens een jaar kan zijn, waarin je die stap kunt maken. Uiteindelijk voelde ik me ook zo op mijn plek bij Feyenoord. Ik speel hier al acht jaar en ik had ook graag die stap willen maken, maar als ik zie waar we nu staan dan ben ik stiekem heel blij dat ik ben gebleven."

Slot zag ook de waarde van Kökcü en maakte hem dan ook aanvoerder. De oefenmeester denkt ook dat de Turkse middenvelder nog niet op de toppen van zijn kunnen zit. "Hij is al goed, ook al is er natuurlijk soms kritiek op hem geweest. Hij heeft ook ongelofelijk veel potentie, dus dan kan ik me die kritiek wel wat meer voorstellen. Voor een speler die 21 is vind ik het al heel knap dat hij Feyenoord dit seizoen voor een groot gedeelte heeft gedragen."

Toch is Slot ook van mening dat er nog genoeg verbeteringen bij Kökcü kunnen optreden. "Als hij een aantal dingen nog beter gaat doen, naast wat hij allemaal al goed doet. Ik vind bijvoorbeeld dat hij fysiek al enorme stappen gemaakt heeft, maar juist daar moet hij nog een klein stapje in maken om klaar te zijn voor de volgende stap."