'Meer nieuws uit Eindhoven: PSV wil aanvaller uit Noorwegen halen na Gakpo-move'

'Meer nieuws uit Eindhoven: PSV wil aanvaller uit Noorwegen halen na Gakpo-move'

27-12-2022 10:30 Laatste update: 10:41
150

Jesper Karlsson en Viktor Tsyhankov worden genoemd als mogelijke opvolgers van Cody Gakpo bij PSV, maar de Eindhovenaren voeren 'vergevorderde gesprekken' met een andere aanvaller. Volgens Fabrizio Romano is Molde FK-speler Ola Brynhildsen (foto links) serieus is beeld.

Op tweede kerstdag ging het plots razendsnel met de transfer van Gakpo naar Liverpool, die inmiddels al bevestigd is. PSV moet daardoor zelf ook in actie komen. Romano weet dat de Brabanders ook gaan voor Brynhildsen, een 23-jarige aanvaller uit Noorwegen. De tweevoudig international speelt het liefst als spits, maar kan ook als buitenspeler uit de voeten.

Veel is ook nog onbekend over een mogelijke transfer van Brynhildsen naar PSV. Het zal nog moeten blijken of hij de directe opvolger wordt van Gakpo, of een extra aankoop die gedaan kan worden van het binnengekomen geld. Wat PSV moet betalen voor Brynhildsen vertelt het verhaal ook nog niet. De aanvaller ligt nog vast tot de laatste dag van 2024 bij Molde.

Romano noemt Brynhildsen 'één van de targets' van PSV. Het lijkt erop dat Karlsson en Tsyhankov dus nog niet uit beeld zijn. Eerstgenoemde is echter behoorlijk duur, terwijl Tsyhankov een hoog salaris lijkt te verlangen als hij naar Nederland komt.

Brynhildsen is een rechtsbenige speler, die in het afgelopen jaar veel scoorde voor Molde. In negentien competitieduels kwam hij tot elf goals. De Scandinaviër kampte echter ook met een liesblessure, waardoor hij even uitgeschakeld was.