Younes doet zijn verhaal over Fraser-incident: 'Heb die dag niks verkeerd gedaan'

Younes doet zijn verhaal over Fraser-incident: 'Heb die dag niks verkeerd gedaan'

06-01-2023 16:10 Laatste update: 16:18
120

Amin Younes heeft zich uitgesproken over het incident bij FC Utrecht, waardoor Henk Fraser uiteindelijk besloot zijn contract in te leveren. Het moment werd aangekaart als grensoverschrijdend gedrag, maar Younes wil duidelijk maken dat hemzelf in ieder geval niets te verwijten valt.

"Het was gewoon een onderling oefenpotje", vertelt Younes in gesprek met Voetbal International. "Ik was het niet eens met een beslissing van de assistent-trainer. Ja, ik klaagde. Maar ik klaagde zoals dat elke dag op elk trainingsveld in de wereld gebeurt. Het was niet zo dramatisch als wat er daarna allemaal gezegd is. Wat er vervolgens is gebeurd, is iedereen bekend. Natuurlijk schrik je daarvan." Fraser zou op dat moment Younes bij zijn keel hebben gegrepen.

Wat er daarna in de pers gebeurde, zat Younes echter niet lekker. Hij werd afgeschilderd als de dader en niet het slachtoffer en hij zou een moeilijke jongen zijn. Daar wil Younes nu voor eens en voor altijd korte metten mee maken. "In de media doken allemaal verhalen op. Er zijn veel leugens verspreid. Ze zeiden dat ik degene was die fout zat. Misschien ben ik niet altijd de makkelijkste jongen geweest, dat had te maken met transfers, niet met zaken op het trainingsveld. Maar ik heb me ook ontwikkeld. Die bewuste dag heb ik in mijn ogen niks verkeerds gedaan."

Younes wil nu één keer zijn verhaal doen en zich daarna focussen op zijn verdere loopbaan. Want de media schetsen volgens hem een verkeerd beeld. "De club heeft direct gezegd dat ik geen dader, maar een slachtoffer ben. Dat is ook zo. Maar de media hebben mij wel veroordeeld. Niet op basis van dit incident maar op basis van verhalen rondom transfers uit het verleden. Ik ben niet meer de man die ik acht jaar geleden was, jij ook niet."