Steijn genoemd als toekomstige trainer van PSV: 'Mooie complimenten van ze'

Steijn genoemd als toekomstige trainer van PSV: 'Mooie complimenten van ze'

08-01-2023 21:10
26

Bij Sparta wil men graag langer door met Maurice Steijn. Dat onthult de trainer in #DoneDeal de podcast. Steijn reageert ook op de uitspraken die Henk ten Cate en Gerard Nijkamp over hem deden. De twee zien Steijn in de toekomst wel trainer van PSV worden.

Steijn is bij Sparta bezig aan een bijzonder goed seizoen. De Rotterdammers staan zesde in de Eredivisie en speelden dit weekend verrassend gelijk op bezoek bij PSV. De Sparta-leiding heeft zijn vertrouwen dan ook uitgesproken in Steijn. "Op trainingskamp in Valencia hebben Gerard Nijkamp (technisch directeur, red.), Manfred Laros (algemeen directeur) en ik met zijn drieën gezeten", begint de coach in #DoneDeal.

"We hebben toen allerlei dingen besproken, zowel op de korte als lange termijn. Daar is ook de intentie uitgesproken om langer met elkaar in zee te gaan", gaat Steijn verder. "Rond april gaan we weer met elkaar om de tafel, om daar concreet in te worden. Naar elkaar toe hebben we dus uitgesproken dat we langer met elkaar door willen dan de anderhalf jaar die ik nog in mijn contract heb staan."

Steijn wordt ook gevraagd naar de PSV-uitspraken van Ten Cate en Nijkamp. "Het is mooi dat Henk als oud-trainer en Gerard vanuit zijn functie mij die kwaliteiten toedichten. Iedereen vindt het mooi als hij van dat soort mensen complimenten krijgt. Ik steek dat mooi in mijn zak ja, zeker." Toevallig krijgt Steijn met Sparta nu flink te maken met PSV: afgelopen weekend speelden de Rotterdammers dus gelijk in Eindhoven, dinsdag wacht een bekerontmoeting op Het Kasteel.