Realistisch is een kampioenschap misschien niet, maar dromen mag best

"Realistisch is een kampioenschap misschien niet, maar dromen mag best"

09-01-2023 15:39
77

Ron Jans vindt dat men bij FC Twente wel stiekem mag dromen over een kampioenschap. De Tukkers staan nu maar vier punten achter op koploper Feyenoord en Jans denkt dat er nog meer in zit voor zijn ploeg.

Twente was de enige uit de top-vijf van de Eredivisie die dit weekend een overwinning boekte. De ploeg van Jans werd daardoor de grote winnaar van speelronde vijftien in de Eredivisie. "Realistisch is een kampioenschap misschien niet, maar dromen mag best", vertelt een ambitieuze Jans in gesprek met TC/Tubantia. "Er zit nog meer in, maar of dat gaat lukken moeten we op het veld laten zien."

Ook voor de camera van RTV Oost laat de coach het woord kampioenschap vallen. "Ik denk dat het kampioenschap bijna binnen is", grapt Jans. "Het is echt opmerkelijk. Als je naar het programma kijkt, denk je: bij Utrecht-Feyenoord gaat sowieso één ploeg puntenverlies lijden. Maar bij de rest denk je: die gaan allemaal wel winnen. In de top-acht is er maar één ploeg die gewonnen heeft en dat zijn wij. Het is echter maar één wedstrijd en van Emmen moet je thuis ook winnen."