Schreuder baalt van slecht begin Ajax, maar ziet lichtpuntje: 'Eindigen goed'

Schreuder baalt van slecht begin Ajax, maar ziet lichtpuntje: 'Eindigen goed'

14-01-2023 23:44
141

Alfred Schreuder baalt van het slechte begin van Ajax in de Eredivisie-topper tegen FC Twente, maar hij kan uiteindelijk leven met het doelpuntloze gelijkspel in de Johan Cruijff Arena. Dat heeft alles te maken met de rode kaart van Devyne Rensch.

"Ik vond dat we heel nerveus begonnen. Slecht voor ons doen. Zeker in een thuiswedstrijd moeten we veel dominanter zijn", analyseert Schreuder voor de camera van ESPN. "Ik had dat niet zien aankomen. Ik vond dat we eigenlijk een supergoede trainingsweek achter de rug hadden, met de beker tussendoor. Ook vrijdag op de training zag het er hartstikke goed uit. En dan zie je toch dat we zo beginnen. Dat is echt onnodig. Dan ruikt FC Twente bloed. Zij kregen twee goede kansen."

Schreuder zag Ajax vervolgens ook nog eens met tien man komen te staan door een overtreding van Rensch. "Ik vind dat we tactisch gewoon niet goed staan. Op het middenveld is er een overname tussen Edson Álvarez en Jurriën Timber in. Als Edson centraal blijft, is er niets aan de hand. En uiteindelijk doet Ricky van Wolfswinkel het heel slim."

"Na de rode kaart vind ik dat we het eigenlijk uitstekend hebben gedaan", vervolgt de Ajax-trainer, die aangaf dat het er naar omstandigheden goed uitziet met de geblesseerd geraakte Rensch. "De tactische discipline was heel hoog. Ik vind dat we nog goede kansen hebben gecreëerd, met Kenneth Taylor. Normaal gesproken is 0-0 te weinig, maar als je het wedstrijdverloop ziet moeten we daarmee kunnen leven." 

Door de remise neemt de druk op Schreuder toe. Volgende week wacht bovendien het bezoek aan aartsrivaal Feyenoord. "Wij willen iedere wedstrijd winnen. Of we nu tegen NEC, Den Bosch, Twente of Feyenoord spelen. Met die instelling gaan we het veld in. Je ziet vandaag dat we slecht beginnen, maar dat we met tien man wel goed eindigen."

Schreuder baalt daarom niet dat FC Twente uit de koker rolde tijdens de loting voor de achtste finales van de KNVB Beker. "Een mooie loting. Dat is prima voor ons."