Noord-Londen is rood: Arsenal wint derby en doet enorm goede zaken in titelrace

15-01-2023 19:24
23

In het rode deel van Noord-Londen kan de vlag uit. Arsenal heeft in de beladen North London Derby namelijk afgerekend met Tottenham Hotspur, terwijl het ook nog eens uitloopt op achtervolger Manchester City. The Gunners staan daardoor acht punten los in de Premier League.

Arsenal wist wat het te doen stond op bezoek bij aartsrivaal Tottenham: na een nederlaag van City tegen stadsgenoot Manchester United, kon de ploeg van Mikel Arteta enorm goede zaken doen in de Premier League. Dat was ook terug te zien in het spel van de bezoekers. Arsenal was in de eerste helft heer en meester.

Met hulp van Spurs-doelman Hugo Lloris kwam Arsenal dan ook al snel op voorsprong. De Fransman ging lelijk in de fout en tikte een voorzet van Bukayo Saka in zijn eigen doel: 0-1. Na de goal denderde de koploper van de Premier League door. Twintig minuten later verdubbelde Martin Ødegaard de marge met een geweldige knal van afstand. Lloris was kansloos op het harde en lage schot.

In de tweede helft kreeg de wedstrijd echter een ander gezicht. Spurs kwam opvallend sterk uit de kleedkamer, terwijl Arsenal niet hetzelfde niveau aan kon tikken. De kansen waren dan ook voor de thuisploeg, maar Arsenal-doelman Aaron Ramsdale bleek onpasseerbaar.

Daardoor eindigde de North London Derby in 0-2 voor Arsenal. De ploeg staat daardoor met acht punten voor op achtervolger City. Over precies een maand wacht een cruciale Premier League-ontmoeting tussen die twee teams. Tottenham staat nu vijfde, terwijl het gat met de top-vier nu vijf punten bedraagt.