Van Nistelrooij licht tipje van sluier: 'Het is aan Madueke om dat te vertellen'

Van Nistelrooij licht tipje van sluier: 'Het is aan Madueke om dat te vertellen'

20-01-2023 14:50 Laatste update: 15:28
43

Noni Madueke wilde 'koste wat kost' terugkeren naar Engeland. Dat vertelt Ruud van Nistelrooij. Volgens de trainer van PSV speelden privé-omstandigheden een rol. Hij verwacht nu dat PSV zich gaat roeren op de transfermarkt.

Madueke is al in Londen om zijn transfer naar Chelsea, dat 35 tot 40 miljoen euro betaalt, af te ronden. "Daarbij speelden privé-omstandigheden mee", verklaart Van Nistelrooij. "Het is aan Madueke zelf om daarover te vertellen. De afweging is dan of je een speler bij de club wil houden die niet meer voor 100 procent met PSV bezig is."

Wedden

Meer odds

Van Nistelrooij verloor eerder ook al Cody Gakpo aan Liverpool. "Natuurlijk heb ik laten weten dat ik wil dat de beste spelers aan boord blijven, maar ik kan mij ook inleven in het belang van de club. En dat is ook financieel, een situatie waar we helaas rekening mee moeten houden", aldus de trainer, die meteen een belofte doet.

"Als deze transferwindow voorbij is, zal Marcel Brands (algemeen directeur PSV, red.) volledige openheid geven over de financiële en sportieve keuzes die er gemaakt zijn. Ik denk dat het belangrijk is dat de achterban weet waarom bepaalde keuzes worden gemaakt", zegt Van Nistelrooij. "Ik weet dat er achter de schermen heel veel gedaan wordt om de ploeg te versterken. Daar hebben we nog tijd voor. En ik ga er ook vanuit dat die er komen."