Sjaak Swart stipt Ajax-probleem aan: 'Hij zou Ajax moeten dragen'

Sjaak Swart stipt Ajax-probleem aan: 'Hij zou Ajax moeten dragen'

22-01-2023 13:28
28

Sjaak Swart ziet dat Ajax aan een moeizaam seizoen bezig is, maar hij waakt voor al te veel paniek. Mister Ajax geeft toe dat hij wel meer had verwacht van Steven Bergwijn.

De 25-jarige aanvaller kwam voor meer dan dertig miljoen euro over van Tottenham Hotspur. "Bergwijn begon hartstikke goed. Die heeft nu ook een terugslag. Die zou Ajax moeten dragen en een elftal op sleeptouw moeten nemen", vertelt Swart aan de NOS.

Het clubicoon lijkt Alfred Schreuder niet al te veel kwalijk te nemen. "Ajax was tegen Twente echt heel matig. Het leek wel alsof ze in een ander shirtje speelden. De spelers moeten weten dat elke club die tegen je speelt meer dan honderd procent geeft. Dat zijn de meesten momenteel niet gewend. Daar kan de trainer niets aan doen. Je kan een jaar hebben dat alles tegenzit. Kijk naar Liverpool, dat staat negende in de competitie en raakt geen pepermuntje."

Bovendien ziet Swart mogelijkheden om het tij te keren in De Klassieker tegen Feyenoord van zondag. "Die paar punten achter zegt niks. De afgelopen twee weken hebben we negen zieken gehad. Berghuis, Bergwijn, Kudus. Het zit ook allemaal tegen op dit moment. En dan hoor ik al die verslaggevers en analisten praten over Ajax... Zo opportunistisch. We moeten niet te snel in paniek raken."