Bergwijn en 'aandoenlijke' Bassey op het rooster: 'Erbarmelijk, echt erbarmelijk'

Bergwijn en 'aandoenlijke' Bassey op het rooster: 'Erbarmelijk, echt erbarmelijk'

27-01-2023 10:06 Laatste update: 10:20
31

Steven Bergwijn en Calvin Bassey krijgen na het gelijkspel van Ajax tegen FC Volendam en de daaropvolgende exit van trainer Alfred Schreuder de hoon van Kenneth Perez over zich heen. De ESPN-analist leeft tegelijkertijd mee met het tweetal.

Bergwijn werd vlak na de 0-1 van Volendam vervangen door Francisco Conceição en maakte een hoop misbaar: de recordaankoop smeet met zijn kicksen en handschoenen en eenmaal aangekomen op de bank trapte hij tegen het stoeltje voor hem. "Vind je het oké, deze reactie?", reageert Perez, die ook een wegwerpgebaar zag richting een staflid van Ajax.

"Dit is nooit leuk. Soms moet je ook heel even nadenken in welke situatie een trainer zit. Je kunt het wel doen als je duidelijk wilt laten blijken dat je hem niet ziet zitten", vervolgt de Deen. "Je kunt als Bergwijn in zo'n geval wel meedenken met een trainer. Misschien denkt hij zo ver niet, want voetbal is ook emotie."

'Bassey aandoenlijk'
Ook Bassey ligt, opnieuw, onder vuur. De verdediger wordt verkeerd gebruikt, vindt Perez. "Het is gewoon heel, heel, héél erg moeizaam aan de bal. Soms zelfs aandoenlijk, als je zit te kijken. Ik heb het idee dat wanneer dat ronde ding naar hem toekomt, dat hij denkt: oh fuck, wat moet ik ook alweer met dat ding?"

Tegen Volendam speelde Bassey weer als linksback. "Het zal nooit een Frank de Boer worden, maar een Davinson Sánchez misschien wel. Maar dan moet je hem wel centraal zetten. Kracht heeft-ie, snelheid heeft-ie. Alleen aan de bal... Dat is gewoon erbarmelijk. Echt erbarmelijk. En dat wordt natuurlijk niet beter, want hij zal dit ook meekrijgen, dat hij een beetje het lachertje is. Ik denk dat je enigszins wat aan hem hebt centraal."