Vink tipt assistent voor Ajax: 'Met Ten Hag op analytisch vermogen gespard'

Vink tipt assistent voor Ajax: 'Met Ten Hag op analytisch vermogen gespard'

29-01-2023 08:58
49

Marciano Vink denkt dat Ajax er goed aan doet om het seizoen af te maken met John Heitinga als interim-trainer. Volgens de analist zijn de spelers gebaat bij duidelijkheid en hij vraagt zich af of dat met een nieuwe trainer meteen het geval is.

"Ik weet niet of een trainer van buitenaf die duidelijkheid nu direct kan geven, die heeft ook weer een aanloop nodig", begint Vink bij Voetbal op Vrijdag van ESPN. "Ik zeg niet dat ik geen voorstander ben, maar met Peter Bosz is het wel zo dat hij een bepaald type spel wil spelen. Daarin is dominantie aan de bal vereist."

Vink vraagt zich af of Ajax daar momenteel de spelers wel voor heeft en zou Heitinga tot de zomer laten zitten. Wel denkt de voormalig middenvelder dat de Amsterdammers er goed aan doen om Frank Peereboom, de huidig coach van de O18, door te schuiven als assistent. "Hij heeft met Ten Hag op analytisch vermogen gespard en hij heeft de uitwedstrijden geanalyseerd onder Ten Hag. Misschien moet hij er ook bij, want hij heeft ook de knowhow. Ik denk dat je gewoon een heel mooi team kunt vormen."

Volgens Hans Kraay junior moet een nieuwe trainer vooral logische en simpele beslissingen nemen. "Als je Bassey hebt, die kan verdedigen en kan niet aanvallen. Of je stelt hem links in het centrum op, of je stelt hem niet op. Je hebt Wijndal toch niet voor niets gehaald?"

Heitinga zit zondag voor het eerst op de bank bij het eerste elftal van de landskampioen. Het duel met Excelsior begint om 14.30 uur.