'AZ in onderhandeling over wintertransfer van Zweedse aanvaller (20)'

'AZ in onderhandeling over wintertransfer van Zweedse aanvaller (20)'

29-01-2023 18:11 Laatste update: 18:18
52

AZ lijkt in de laatste dagen van de winterse transferperiode nog een slag te willen slaan. Jacob Ondrejka, een twintigjarige vleugelaanvaller van IF Elfsborg, moet de overstap naar Alkmaar maken, meldt de Zweedse krant Expressen.

AZ heeft concrete interesse en is momenteel in onderhandeling met Elfsborg. Het is afwachten of de twee clubs er voor de deadline uitkomen. Ondrejka speelt sinds 2020 voor Elfsborg en was afgelopen seizoen goed voor vier doelpunten en drie assists in dertig wedstrijden.

Het contract van Ondrejka loopt eind 2023 af, waardoor AZ niet de hoofdprijs lijkt te hoeven betalen. Het is onbekend hoeveel de aanvaller precies moet kosten. De belangstelling uit Alkmaar komt niet geheel uit de lucht vallen: ook in 2022 gooide technisch directeur Max Huiberts al een lijntje uit. Besiktas zou ook in de markt zijn.

"Ik wil zoveel mogelijk bereiken en dan is Zweden niet de beste plek om de rest van je leven te blijven", liet de ambitieuze Ondrejka onlangs optekenen door Fotbollskanalen. "Op een gegeven moment wil je dus een stap maken. Wanneer dat zal zijn, weet ik nog niet. Ik ben pas twintig."