Dromen na bizar optreden in Kuip: 'Hoef denk ik niet naar clubs onder NEC te gaan'

Dromen na bizar optreden in Kuip: 'Hoef denk ik niet naar clubs onder NEC te gaan'

09-02-2023 20:16 Laatste update: 20:41
30

Mattijs Branderhorst hoopt een mooie transfer over te houden aan zijn sterke wedstrijd in De Kuip. Op bezoek bij Feyenoord verrichtte de goalie een recordaantal van 23 reddingen, terwijl hij normaliter op de bank zit bij NEC.

Sinds afgelopen zomer is Branderhorst de tweede doelman van NEC. Jasper Cillessen kwam toen terug naar De Goffert. In het bekerduel met Feyenoord mocht Branderhorst echter wel starten. Hij liet zich meteen zien. "Mijn contract loopt af, dus dit was wel een wedstrijd waarin ik aan heel de wereld kon laten zien dat ik er nog ben en dat clubs me gratis af kunnen halen", vertelt Branderhorst daags na het duel tegen de NOS.

"Jasper (Cillessen, red.) heeft nog een doorlopend contract en ik begrijp dat hij hier gehaald is als eerste keeper. Zo lang hij blijft, is er voor mij geen toekomst hier", is Branderhorst eerlijk. "Zo duidelijk moet ik zijn, dat ben ik ook geweest naar Carlos (Aalbers, technisch directeur, red.). NEC weet ervan."

In gesprek met de Gelderlander vertelt de bekerkeeper van NEC dat hij hoopt op een mooie overstap. "Ik denk dat ik niet hoef te kijken naar clubs die op de ranglijst onder NEC staan. Dat ik op basis van deze wedstrijd een flinke stap kan maken, is wat opportunistisch. Maar ja, de voetbalwereld is opportunistisch. Dus het zou zomaar kunnen. Ik heb vorig seizoen ook al bewezen dat ik het niveau van de Eredivisie goed aan kan."